ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Vastartalmú és / Pneumatikus szállítása és injektálása  

Pneumatikus szállítása és injektálása

Az Arcon kis energiafelhasználású, kevés karbantartást igénylő és a környezet védelmét figyelembe vevő anyagmozgatási megoldásokat kínál feldolgozásalapú gyártási környezetekhez, például a vas- és acélipar számára.

 

PNEUMATIKUS INJEKTÁLÁS

 

Pneumatic Injection Vessels Az Arcon számos iparág számára készít pneumatikus injektáló megoldásokat, és folyamatosan fejleszti a termelékenységi mutatókat, a rendszerek megbízhatóságát, a rendelkezésre állást és a teljesítményt.

 

 

    A PNEUMATIKUS INJEKTÁLÁS ELŐNYEI

 • Jobb folyamatszabályozás
 • Pontosabb injektálás
 • Növelt termelékenység
 • Javított megbízhatóság
 • A nyersanyagok jobb kihasználása

 

 

   
Rotofeed

A pontos, illeszthető és megbízható injektálás központi eleme a RotoFeed rendszer. A RotoFeed készüléket általában olyan finomszemcsés, szemcsés és porított anyagokhoz használják, amelyeket csigával nem lehetne megfelelően szállítani. Ilyen anyagok többek között a szénpor és a rézkoncentrátum.

A különféle RotoFeed típusokat szilárd anyagok hatékony injektálására tervezték, melyet akár folyamatosan, akár adagolva, egy vagy több pontra juttatva képesek végrehajtani. A rendszer injektálási pontossága térfogatra nézve 2%, tömegre nézve 0,5%, az alkalmazott szabályozási módszer függvényében, ami lehet térfogat- vagy tömegalapú. A RotoFeed maximálisan 50 bar(g) ellennyomást képes kezelni, az injektálás távolságát csak a rendelkezésre álló szállítási nyomás korlátozza.

A RotoFeed rendszert széleskörűen használják az acél- és nyersvasiparban a szén nagyolvasztóba történő folyamatos injektálására, így csökkentve a szükséges koksz mennyiségét és lehetővé téve a poranyag közvetlen bejuttatását a nagyolvasztóba. Az átlagos injektálási ütem általában 185 kg/tonna folyékony fém, de volt már példa 210 kg/tonna injektálási arányra is.

 

 

 

A Rotofeed - ahogy az az animáción is látható - a gépházban lévő függőleges tengelyre szerelt rotorból áll. Az anyag a szétosztó tartályból kerül az adagolóba. Az anyagot az adagoló forgása a kimenet felé továbbítja, ahol bekerül az injektáló gázáramba, majd a csővezetéken keresztül bejut a feldolgozási folyamatba.

 

Ugrás a lap tetejére Back to Top button

 

 

 

 

PNEUMATIKUS ANYAGSZÁLLÍTÁS


Pneumatic Conveying

 

A sűrű áramú pneumatikus anyagszállítási technológia nehezen szállítható, koptató és/vagy morzsálódó anyagok szállítására alkalmas, mely során az anyagot dugók formájában nagyon kis sebességgel továbbítják a csőben. Ezáltal a csövek és csőívek minimális koptató hatásnak lesznek kitéve, ami csökkenti a karbantartási igényt és növeli az élettartamot. A sűrített levegő hatékony alkalmazásával pedig alacsony energiafogyasztás és működési költség érhető el.

A sűrű áramú pneumatikus anyagszállítási rendszerek különféle típusait úgy tervezték, hogy egyszerű és hatékony megoldást nyújtsanak az anyagoknak egy gyűjtőhelyről egy vagy több célhelyre történő szállítására, és a vas- és acélgyártási ipar minden területén használják az ömlesztett szilárd anyagok szinte bármely típusának szállítására. A kínálatban szerepelnek 450°C hőmérsékletű anyagok szállítására, 300 t/h kapacitásra, és 2,4 km távolság áthidalására alkalmas rendszerek is, mindez egyetlen csővezeték alkalmazásával.

 

    A SŰRŰ ÁRAMÚ PNEUMATIKUS ANYAGSZÁLLÍTÁS ELŐNYEI

 • Alacsonyabb energiafogyasztás
 • Alacsonyabb karbantartási költség
 • Alacsonyabb működtetési költség
 • Jobb termelékenység
 • Növelt megbízhatóság
 • Az anyag kiömlésének csökkentett kockázata
 • Csökkent mértékű környezeti terhelés
 • Bővíthetőség - rugalmasság

 

 

Ugrás a lap tetejére Back to Top

 

 

 

 

SZÉN INJEKTÁLÁSA A NAGYOLVASZTÓBA

 

Pulverised Coal Injection

Napjainkban a szén injektálása elfogadott és jól ismert módszer a kokszolható széntől való függés csökkentésére és a vasgyártási költségek mérséklésére.

A Clyde Materials Handling (korábban British Steel) vállalat elsőként fejlesztette ki a nagyolvasztóba történő korszerű széninjektálási eljárást, mely során a hagyományos szénpor helyett szemcsés szenet használnak.

 

 

 

    A SZEMCSÉSSZÉN-INJEKTÁLÁS(GCI) ELŐNYEI

 • Alacsonyabb őrlési költség
 • Alacsonyabb szárítási költség
 • Alacsonyabb üzemeltetési költség

 

 

A Clyde Materials Handling vállalat az Arconnal együttműködve közösen népszerűsítik a nagyolvasztókba történő széninjektálás módszerét a világ többi acélgyártójának körében.

A Clyde Materials Handling az egyetlen cég, amely hagyományos szénporinjektáló rendszereket és a jóval fejlettebb szemcsésszén-injektáló rendszereket egyaránt forgalmazza.

A rendszer másik fő előnye a továbbfejlesztett injektálási technológia. A Clyde Materials Handling tervezte a legmodernebb RotoFeed és RotoScrew injektálási technológiákat, melyek lehetővé teszik, hogy ugyanaz a berendezés számos különféle anyag kezelését végre tudja hajtani. A feldolgozható anyagok között szerepel a szénpor, a szemcsés szén, ilmenit, műanyagok, vasércporok és bármilyen egyéb por állagú anyag, amelyet a kemencébe be kell juttatni.

A berendezés nagy mennyiségi és fúvókapontosságot biztosít, mely másodpercről másodpercre mérve +/-1%-os pontossági szintet jelent. Erre a pontosságra elengedhetetlenül szükség van ahhoz, hogy a szén megfelelőképpen szétoszoljon a kemencében, valamint 150 kg/t forró fém injektálási arány fölött.

 

Ugrás a lap tetejére Back to Top

 

 

 

 

KÉNMENTESÍTÉS ÉS ÖNTÉS

 

Desulpherisation and Casting

A folyékony fémekhez adott adalékokkal végrehajtott kénmentesítés javítja a termék minőségét, és kedvezőbb öntési műveletet tesz lehetővé a folyósítószernek az öntőasztalhoz történő továbbításával.

A folyékony fém kénmentesítéséhez és minőségjavításához adalékok is szolgáltathatók. Az adalékok, például a magnézium és mészkő, fémüstbe történő pontos injektálását végző berendezést teljes mértékben integrálni lehet az üzemekbe. Az így kialakított rendszer javított minőséget és öntési teljesítményt garantál anélkül, hogy késleltetné a termelést, vagy lényeges változtatásokat kellene végrehajtani az üzem elrendezésében.

 

 

Ugrás a lap tetejére Back to Top
 

 

 

 

ALTERNATÍV VASGYÁRTÁS

 

Alternative Iron Making

A Clyde Materials Handling vállalat technológiái az alternatív vasgyártás terén is megjelentek, és jelenleg olyan neves vezető gyártókkal dolgoznak együtt, mint például a VAI, POSCO és a HIsmelt, melyek számára a pontosságot és megbízhatóságot ötvöző nyersanyag-adagoló rendszereket szolgáltatott a kiváló minőségű fémek folyamatosan előállításához. A szenet, vastartalmú porokat, mészkövet, ércet és adalékokat kezelő rendszereket az Arcon biztosítja.

                              

 

 

 

Alternative Iron Making

 

Ugrás a lap tetejére Back to Top
  

 

  

 

FOLYÓSÍTÓSZER-INJEKTÁLÁS FOLYAMATOS ÜZEMŰ ÖNTÉSHEZ

 

Continuous Casting Flux Injection A folyósítószer-injektáló rendszert a folyamatos üzemű öntési folyamat tökéletesítésére tervezték a fém minőségének javítása, a termelés egyenletessége és a költségek csökkentése érdekében. A rendszer a tartályban tárolt folyósítószereket egyenletesen és megbízható módon szállítja az öntőasztalhoz. Ennek eredményeként az olvadt acél fölött stabil folyósítószer-réteg alakul ki, ami csökkenti a kitörések, csomók számát és a folyósítószer elsodrását a fémben, így csökkentve a felületjavítás szükségességét és a folyósítószer elhasználódását.

 

 

Ugrás a lap tetejére Back to Top

 

 

 

 

FÜSTGÁZPOR TOVÁBBÍTÁSA

 

Off-Gas Dust Transfer A gáztisztítókból származó forró és dörzsölő hatású por igazi kihívást jelent a hagyományos mechanikus szállítószalagoknak. A pneumatikus anyagszállítás megbízható alternatívát kínál, hiszen működtetése gazdaságos és a folyamat teljesen zár rendszerben zajlik.

 

 

Ugrás a lap tetejére Back to Top