ENHU HU
 
 
 

Profilegyengető

Section Straightener    Section Straightener

 

A Arcon kínálja jelenleg a nagy teljesítményű profilegyengetők legszélesebb választékát. A profilegyengetők különböző típusai a következők: rögzített tengelyközéppontú, változtatható tengelyközéppontú, többsoros, kétsíkú és burkolat közötti. A különböző típusokkal a fém- és nemfém profilok széles tartományának egyengetését lehet végrehajtani nagy pontossággal és hatékonysággal.

Nagy teljesítményű profilegyengetőinket a hengerművek szabványai szerint terveztük. A gépek masszív acélvázzal készülnek, és az egyéni igényektől függően egy, két, három vagy változtatható üzemi sebességgel működtethetők. Mindegyik konstrukcióra jellemző, hogy a felső hengereket a felső munkahenger-tengely hajtja, lehetővé téve a választást a motorizált vagy kézi állítás között.

 

VÁLTOZTATHATÓ TENGELYKÖZÉPPONTÚ EGYENGETŐK


A változtatható tengelyközéppontú nagyhengeres egyengető gépek a profilok szélesebb skálájának egyengetésére képesek, mint a rögzített tengelyközpontú típusok. Példaként, a 11/18-as típusú gépünk tengelye 1140 és 1780 mm között változtatható, és különféle hengerelt acél profilok egyengetésére alkalmas kezdve a 150x150 mm-es méretűektől egészen a nagyon nehéz szádpallókig és nagy gerendákig.

 

TÖBBSOROS EGYENGETŐK


A Arcon precíziós profilegyengető gépeit világszerte használják, köszönhetően annak, hogy kiváló minőségben végzik feladatukat, mind az egyenesség, mind a felületkiképzés, mind a szabályozott felületi keménység vonatkozásában. Amikor a profilegyengetést a gyártósorban, közvetlenül a hengermű hűtőpadja után hajtják végre, többsoros egyengetőkre lehet szükség, hogy az egyengetési művelet lépést tudjon tartani a hengermű termelési kapacitásával. A többsoros egyengetést először konzolos tengellyel szerelt gépekkel végezték. A keménység javítása és a minden szakaszban azonos minőség biztosítása érdekében burkolat közötti típusokat kezdtek alkalmazni, amelyek gyors hengercserét tettek lehetővé. A kapacitásigénytől függően az egyengető gép lehet széles géptestű, lassan járó vagy szűk géptestű, viszonylag gyorsan járó.

 

KÉTSÍKÚ ÉS BURKOLAT KÖZÖTTI GÉPEK


A kétsíkú gépeket gyakran használják kör, négyzet és hatszöges keresztmetszetű anyagokhoz, mellyel lehetővé válik a profilok két síkon, egy menetben történő egyengetése. A négyzetes és kör keresztmetszetű félkész rúdanyagok egyengetésére alkalmas burkolat közötti konstrukció extra keménységet biztosít, amikor hosszú ideig hasonló profilanyagok feldolgozása történik. A hengereket a burkolatok közé szerelték, ezáltal a gépek hengereinek tengelyközéppontja rövidebb lehet, aminek következtében a profilok nagyobb tartományának kezelésére van lehetőség. Ezeket a gépeket kifejezetten acélművekben való használatra tervezték, a félkész rúdanyagok egyengetésére.

 

GYORS HENGERCSERE TECHNOLÓGIA

A hatékonyság maximalizálását és az állásidő minimalizálását szem előtt tartva, a Arcon olyan hengercsere-rendszert tervezett, amellyel a 11 egyengető hengerből álló teljes készlet cseréje kevesebb mint 2 óra alatt elvégezhető. Ez az innovatív kazettás hengercsere-rendszer lehetővé teszi a kazettás egységben elhelyezett bármilyen számú egyengető henger cseréjét. Az új kazettás egységbe előre behelyezik a következő termékciklushoz szükséges hengereket, így az egyengető átállításához kevesebb időre van szükség, mint a hengermű átállításához, ezáltal csökken a termékek méretváltásából adódó esetleges állásidő.