ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Nemvasfém anyagok / Pneumatikus szállítása és injektálása  

Pneumatikus szállítása és injektálása

Non-Ferrous     Non-Ferrous


A nemvasfém-iparban számos olyan szállítási igény jelentkezik, amelyre a Clyde Material Handling berendezései ideális megoldást kínálnak. A vállalat pneumatikus anyagszállítóit és injektáló berendezéseit használják többek között réz-, nikkel-, cink-, ón-, ólom-, alumínium- és platinaalkalmazásokhoz, például Flash, TSL, Mitsubishi, kádas konverter, anódkemencék, alumínium elektrolizáló kemencék és karbonházas eljárások során.

 

A CLYDE BERENDEZÉSEINEK ELŐNYEI A NEMVASFÉM-ÁGAZAT
SZÁMÁRA

 • Az anyag pontosabb adagolása a rézolvasztási folyamatokhoz
 • A folyamat stabilitása 50%-kal növeli az olvasztókemence napi kapacitását
 • Az olvasztási művelet hatékonyságának javulása következtében a bevétel
      jelentősen növekszik
 • Az olvasztókemence rendelkezésre állása összességében 3%-kal növekszik
 • Az injektáló rendszer rendelkezésre állása összességében 6%-kal növekszik
 • A rendszer állásideje rendkívüli mértékben csökken, mellyel évi 15 termelési nap
      nyerhető
 • A környezetbarát injektálással lehetővé válik a nagy értékű anyagok visszanyerése
      a folyamatból és az újrafeldolgozott anyagok használata a feldolgozás során

 

PNEUMATIKUS ANYAGSZÁLLÍTÁS ÉS PNEUMATIKUS INJEKTÁLÁS


A Clyde Materials Handling pneumatikus anyagszállítási megoldásai különféle anyagok szállítását teszik lehetővé korlátozás nélküli, szabályozott és folyamatos formában, kis sebességgel, ami kis mennyiségű sűrített levegőt igényel.

A vállalat pneumatikus injektáló berendezéseit számos anyag, például koncentrátumok, ércek, szulfidos keverékek, fehérfém, szilícium-dioxid, szén, por, visszaalakított anyagok, egyéb adalékok, timföld, fluoridok, kriolit és újrafeldolgozott ócskavas, köztük elektronikus anyagok, injektálására használják. Az anyagokat a rendszer a nemvasfém gyártási folyamatba juttatja be. A folyamat teljesítménye szempontjából alapvető fontosságú, hogy az anyagok adagolása stabil és egyenletes legyen, így garantálva a folyamat megbízhatóságát és a termelés kiváló szintjét.

 

RÉZKONCENTRÁTUM-SZÁLLÍTÓ ÉS INJEKTÁLÓ RENDSZER

A CMH által kifejlesztett egyedi rézkoncentrátum-szállító és -injektáló rendszer jelentős mértékben fokozhatja a rézolvasztó folyamat kimeneti teljesítményét. A megoldás egyaránt alkalmazható fürdős vagy szuszpenziós olvasztásnál, nagyolvasztónál vagy izzítókemencénél, izzító konverternél, Noranda konverternél, Codelco CT konverternél, Pierce Smith konverternél, és egyéb másodlagos folyamatokban a porok, adalékok, szén és egyéb karbonok, tüzelőanyagok vagy folyósítószerek szállítására vagy injektálására.

A Clyde berendezései képesek a rézkoncentrátum, illetve bármilyen más, az olvasztási folyamattal kapcsolatos anyag korlátozás nélküli, szabályozott és folyamatos formában történő szállítására. Az alacsony sebességű szállítás kis mennyiségű sűrített levegőt igényel. A művelet minimális energiaigényű, kevésbé koptatja a rendszer összetevőit és a csővezetékeket, ezáltal csökkenti a karbantartási költséget és növeli a rendszer rendelkezésre állását, megbízhatóságát és termelékenységét.

A Clyde Materials Handling által létrehozott megoldások gyors megtérülést garantálnak a réziparban, és a következő előnyöket biztosítják az ügyfelek számára:

 

 • Fenntartható gazdasági előnyök
 • A rendszer rendelkezésre állásának növelése, mellyel évi 15 termelési nap nyerhető
 • A koncentrátum adagolásának pontossága javul
 • A folyamatszabályozás stabil
 • Csökken a por áthordása a savüzembe és a gáztisztító üzembe
 • Csökken az örvénylés és a tűzálló anyag kopása
 • Mérséklődik a porképződési potenciál