ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Nemvasfém anyagok / Osztályozás  

Osztályozás

Rotex Screening

Osztályozó berendezések száraz anyagok méret szerinti elkülönítésére kifejlesztett, önálló rendszerek. A közel vízszintes helyzetű rostafelület egyedülálló keringő-lengő mozgása és a rendkívül hatékony rostatisztító rendszer kiváló hatékonyságot és teljesítményt biztosít. A Arcon folyamatosan fejleszti gépeit, kitűnő eredményeit számos iparág számára készített rendszerek százaiban kamatoztatja.

 

Ásványolajkoksz

 

Az ásványolajkoksz az ásványolajanyagok lepárlásakor keletkező szilárd maradék. Széles körben használják elektródokhoz a timföld alumíniummá történő elektrolitikus redukciójakor, illetve a vasérc nagyolvasztóban történő redukciójakor. Felhasználják ezen kívül adalékanyagként a fémek széntartalmának növelésére. Az ásványolajkoksz sűrűsége 650 - 1300 kg /m3.

Nagy igénybevételre méretezett osztályozó berendezései ellenállnak a koksz dörzsölő hatásának. Az ellenállóságot biztosítja többek között a nagy erőhatásnak kitett felületek kopásálló burkolata, a vastag aljlemez és a kopásálló rostahuzal. Golyós rostatisztító rendszere hatékonyan akadályozza meg az eltömődést, ezzel biztosítva a kiváló rostálási teljesítmény fenntartását.

A többasztalos osztályozók lehetővé teszik a különféle frakciók elkülönítését anélkül, hogy a rostákat cserélni kellene. Osztályozó berendezések maximális hozamot és pontos szeparálást garantálnak, négyzetméterenkénti terhelési tartományuk durva szemcsés anyagok esetén 10 t/h, kis és közepes szemcseméretű anyagoknál pedig 2,5-7,5 t/h.

 

Fémporok

 

A Arcon fémporok, például vas-, acél-, réz-, ón-, ólom-, cink-, nikkel- és alumíniumpor osztályozásához is kínál berendezéseket. A művelet során keletkezett osztályozott anyagok alkalmasak különböző végfelhasználási módokra, például szinterelt fémalkatrészekhez, forraszanyagok és rakéta-hajtóanyagok összetevőiként. Ezeknek az anyagoknak a jellemző sűrűsége 1120 (alumíniumpor) és 4160 (vaspor) kg /m3 között mozog.

A fémporok osztályozása általában 100-325 mes nyílásméretű rostákat igényel. A termelők a maximális hozam és a pontosan osztályozott frakciók érdekében hatékony teljesítményt várnak el. Az ilyen finomszemcsés szeparálási műveleteknél a rostafelület egy négyzetméterére eső kapacitás 250-500 kg/h. A szigetelés alapvető fontosságú a szivárgás és a termékek egymás általi szennyeződésének elkerülése érdekében. Mivel a fémporok gyakran tömítik el a finom rostákat, rendkívül lényeges a hatékony rostatisztító rendszer alkalmazása. Fontos még ezen kívül a rostaszövet folyamatos feszítése, ami megakadályozza a rosta megnyúlását és megereszkedését.