ENHU HU
 
 
 

Ollós fogók

Tongs


A Bushman AvonTec ollós fogók teljes választékát tervezi és gyártja különféle ipari terhek emeléséhez és mozgatásához. A fogók mérete, alakja, súlya és speciális funkciói mindig az adott ügyfél egyedi igényeihez illeszkedik.

A Bushman AvonTec ollós fogóit az ASME legújabb B30.20 és BTH-1 számú, az emelő berendezések tervezésére vonatkozó szabványai szerint fejlesztik és készítik.


Az alábbiakban az ollós fogók három alapkonfigurációját és ezek működési elvét mutatjuk be:

 

Supporting

Támasztó fogó

A támasztó fogót olyan tárgyak emelésére használják, amelyeket alulról meg lehet támasztani, ilyenek például a dobozok, ládák, tartályok és konténerek. A fogó emelőtalpa alátámasztja a terhet, és vízszintesen tartja azt emelés közben.

   
Gripping

Markoló fogók

A markoló fogókat többek között fémrudak, hengerek, tömlők, csövek és egyéb kör keresztmetszetű vagy hengeres anyagok mozgatására használják. A fogó a teher középpontja alá nyúlik, így biztosítva a megfelelő támasztást. A teher átmérője körülbelül 25%-kal változhat, a teher hosszának változása pedig gyakorlatilag korlátlan.

   
Pressure

Nyomófogó

A nyomófogó a lemezek, kötegek, dobozok, tömbök és egyéb lapos vagy kerek tárgyak függőleges oldalát markolják meg. A nyomófogókon lévő hosszabbító tagok felületi súrlódást váltanak ki, vagy behatolnak az anyagba, hogy a mozgatás során biztos tartást hozzanak létre. A hosszabbító tagok lehetnek gumis, hevederes, tűs, csúcsos, barázdált elemek és egyéb anyagok, a teher emeléséhez szükséges súrlódási tényező függvényében.

 

PÉLDÁK OLLÓS FOGÓKRA

 

Supporting tong TÁMASZTÓ FOGÓ: A bemutatott támasztó fogó rögzítő csappal rendelkezik.
   
Gripping tong MARKOLÓ FOGÓ: A bemutatott 1529-es típusú hengerműi fogó 30-100 cm átmérőjű, maximálisan 22,68 tonna tömegű acélöntecseket emel.
   
Pressure tong NYOMÓFOGÓ: Az 1503-as típusú lemezfogót hengerművekben használják terhek mozgatására, nagy szélességi tartományban. Különféle hosszabbító tagokat lehet hozzá rendelni, köztük acélhegyeket és barázdált elemeket. A fogó a Bushman AvonTec mechanikai reteszelés funkciójának köszönhetően könnyen megragadja és elengedi a terhet.

 

 

  Az ollós fogók katalógusának letöltése (5.8 MB) Get Adobe Reader