ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Nemvasfém anyagok / Füstgáz-kéntelenítés  

Füstgáz-kéntelenítés

 
 

Egyedi igényekre szabott ipari gáztisztító üzemeket kínálunk a gáznemű szennyezőanyagok eltávolítására és a por kiszűrésére. Az igények és elvárások függvényében különböző módszerek és eljárások állnak rendelkezésre.


Nedves füstgáz-kéntelenítés


Nagy hatékonyságának, egyszerűségének és megbízhatóságának köszönhetően, a nedves füstgáz-kéntelenítés a legáltalánosabban használt füstgáz-tisztítási technológia az energiaiparban, de gyakran használják savas szennyeződések ipari gázokból történő eltávolítására is. Az általunk kínált technológia a Lengyel Tudományos Akadémia Nemvasfém Intézetével és Vegyipari Gépészeti Intézetével kötött szabadalmi egyezményén alapuló mészköves eljárás egyik változata..


Félszáraz füstgáz-kéntelenítés


A mérsékelt befektetési költségeket igénylő és viszonylag alacsony működtetési költséggel járó félszáraz füstgáz-kéntelenítés, azaz a gázmosás optimális gáztisztítási megoldást kínál a legtöbb közepes méretű erőműnek. Referencialistánkban megtalálják azokat az alkalmazásokat, ahol ezzel a módszerrel távolítják el a savas szennyezőanyagokat az üzemanyagok elégetése során keletkezett gázokból és egyéb szennyezett ipari gázokból.


Száraz füstgáz-kéntelenítés

 A száraz mész vagy nátrium abszorbens beinjektálásával működő száraz gáztisztítási technológia a hatékonyabb nedves és félszáraz eljárások kevésbé költséges alternatívája, melyet olyan alkalmazásokhoz javaslunk, ahol a gáztisztítási hatékonyság nem kritikus tényező..


Gáztisztítás égetőüzemekben

Komplett rendszereket kínálunk városi és ipari szemétégető üzemek számára a savas szennyezőanyagok, por, dioxinok és nehézfémek füstgázból történő eltávolítására. Az elvárásoktól függően száraz, félszáraz és nedves füstgáz-kéntelenítési módszereket vagy ezek kombinációit alkalmazzuk.
 

Pulse-jet szűrők

Az AMK által tervezett és forgalmazott pulse-jet szűrőket már majdnem húsz éve alkalmazzák sikeresen különféle ipari folyamatokhoz. A szűrők kialakítását folyamatosan modernizálják, hogy lépést tartsanak az építési ágazat fejlesztéseivel, az üzemeltetési technikákkal és az anyagok választékával. Az új modellekben végrehajtott konstrukciós változtatások hűen tükrözik a szűrők teljesítményével kapcsolatosan gyűjtött rengeteg tapasztalatot. A PF termékcsalád új generációs pulse-jet szűrők teljes választékát tartalmazza:

  • PFM, PFS és PFD típus – különféle gázáramlási tartományokra optimalizált zsákszűrők
  • PFP típus - Vízszintes zsákszűrők
  • PFC típus - Ciklonális zsákszűrők
  • PFZ típus – Silókhoz tervezett kompakt porszűrők
  • PFN típus - Redőzött zsákszűrők
  • PFK típus – Kazettás szűrők
 
A robbanásveszélyes környezetekben használt szűrőket fel lehet szerelni megfelelő védőrendszerrel. Az AMK szűrők innovatív, szabadalmazott megoldásai még a legnagyobb kihívást jelentő alkalmazásokban is képesek a legnagyobb hatékonyságot biztosítani, mindezt jelentős költségmegtakarítás mellett.

Szűrőinket leggyakrabban a cement- és mészkőipar, a nemvasfém ipar és a kohászat alkalmazza.


Ipari gázhűtők

Robusztus kialakításuknak köszönhetően gázhűtőink a legnehezebb ipari környezetben is képesek üzemelni. A gázhűtők a nagy portartalmú, forró gázok hűtésére szolgálnak. A CC típusú gázhűtők hőcserélő felületének mechanikus tisztítórendszere potenciálisan tapadó gázok kezelésére is alkalmassá teszi ezt a típust.
Az ipari gázkezelő rendszerek tervezésében és működtetésében szerzett több éves tapasztalatra támaszkodva, az AMK az alábbi gázhűtőket fejlesztette ki:

CR típusú hűtők – Közepes mennyiségű nem tapadó gázokhoz ajánlott csöves gázhűtők, melyekben a forró gáz a csövekben áramlik;

CC típusú hűtők - Mechanikus tisztítórendszerrel felszerelt, lapos csöves gázhűtők, melyekben a forró gáz a csöveken kívül áramlik. Ezt a típust tapadó porral erősen szennyezett ipari gázokhoz tervezték;

CP típusú hűtők - Lemezes gázhűtők, melyek egyik alkalmazási területe a nyers és kezelt füstgáz közötti hőcsere a száraz gázmosási eljárás során.
 

Porlasztószárítók

A forgó porlasztókba szerelt AMK porlasztószárítókat porlasztószárítást alkalmazó gyártási technológiákhoz és savas szennyeződések porlasztószárításos elnyelését végző légszennyezés-szabályozó üzemekhez tervezték. A modern vezérlőrendszerrel ellátott berendezés önálló egységként vagy komplex rendszer részeként is üzemeltethető.