ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Vastartalmú és / Lapos Termék / Kenőberendzések / Az elektrosztatikus technológia jellemzői és előnyei  

Az elektrosztatikus technológia jellemzői és előnyei

 

EGYENLETES BEVONAT


Az elektrosztatikus technológia garantálja, hogy a bevonat egyenletesen és a meghatározott bevonati súllyal kerüljön a felületre, ezáltal csökken a selejt aránya és a költség, ugyanakkor javul a vevők elégedettsége.

 

Uniform coating

JELENTŐS BEVONATMEGTAKARÍTÁS

 
A magas szintű anyagfelhasználási hatékonyságnak köszönhetően az elektrosztatikus technológiánál jóval kevesebb olajra/bevonó folyadékra van szükség a komplett védelem elérése érdekében, mint a nem elektrosztatikus módszereknél. A bevonóanyag költsége jelentős mértékben csökken, ezáltal a gép ára akár egy év alatt is megtérülhet.
   

RUGALMAS BEVONATI SÚLY

 
A GFG Peabody elektrosztatikus bevonó rendszerei 10 mg/m2 bevonati súlytól akár 5 g/m2 bevonati súlyig képesek a bevonat felvitelére. Ennek köszönhetően számos különböző bevonatkészítési programot és bevonattípust képes egyetlen gép kezelni. A bevonattal szembeni követelmények változásakor a gép igazodni tud ezekhez a módosításokhoz.
 

NINCS MECHANIKUS ÉRINTKEZÉS


Mivel nincs mechanikus érintkezés a célfelülettel, nem áll fenn a felület megsértésének veszélye és a géprészek kopása is minimális. Ezen kívül nem fordul elő a szalag szaggatott vagy foltos mintájú bevonása, ahogy az az érintkező hengereket alkalmazó rendszereknél megtörténhet. További előny, hogy kiküszöbölték a hengereknek a szalag felületéhez történő nekiütődését, valamint a hengerek és a csapágyak költséges karbantartásának szükségességét.

Spray

   

A BEVONÓ ANYAG FELHASZNÁLÁSI HATÉKONYSÁGA KÖZEL 100%


A nem használt bevonó anyagokat a rendszer a gépben tartja és visszaforgatja, így közel 100%-os anyagfelhasználási hatékonyság érhető el, ami tovább csökkenti az üzemeltetési költségeket.
   

KEDVEZŐBB KÖRNYEZET, KEDVEZŐBB TEKERCSFORMA


A túlzott mennyiségben felvitt bevonat kiküszöbölésével megszűnt a tekercsek szivárgásának jelensége. A tekercsek megtartják alakjukat, és feszességük stabil marad. Ezen kívül nem fordulhat elő kapilláris szivárgás sem a nagy nyomású pontokról (ami körkörös bevonat nélküli foltokat okozhat). A rendszer hatékonyan előzi meg, hogy a bevonó anyag a padlóra vagy a környező gépekre csepegjen, valamint az olajköd kialakulását, ezáltal javul a munkakörnyezet, ami sok esetben a biztosítási költségek csökkenését is lehetővé teszi.

No oil seepage

   

KEVÉS MOZGÓ ALKATRÉSZ: KIS KARBANTARTÁSI KÖLTSÉG


A GFG Peabody elektrosztatikus bevonó rendszerei nagyon kevés mozgó alkatrészt tartalmaznak. A minimális karbantartási igénynek köszönhetően csökken az állásidő is, ami további költségmegtakarítást eredményez.

 

GFG and Arcon company logos