ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Vastartalmú és / Huzalok / Hőkezelése / Fluidágyas kemencék  

Fluidágyas kemencék

FastHeat Fluidbed      FastHeat Fluid Bed


A legfejlettebb fluidizációs és égetési módszerek alkalmazásának köszönhetően, az Arcon fluidágyas kemencéi a csúcstechnológiát képviselik.
 

MŰKÖDÉSI ELV


A fluidágyban (örvényágyban) több folyamatos acélhuzal melegítése történik a fluidizált alumínium-oxid részecskékből álló rétegen történő, vízszintes irányú keresztülhaladás közben. A levegőt és a gázt a fluidágy aljánál, kettős elosztóhálózaton keresztül juttatják be. Az égés az fluidágyrétegen belül zajlik, mely gyors hőátadást biztosít a homokszemcsékhez és huzalokhoz. Az örvényágy nagy nikkeltartalmú acélötvözetből készült, bordázott retorta falak között található, melyet kifejezetten a hőciklusok által kiváltott terhelésre terveztek.

A fluidágy külső falát kerámiaszálas anyagrétegek szigetelik, így a külső felület hőmérséklete alacsony marad, az üzemelés pedig hatékony lesz. A kemence váza hegesztett szerkezeti idomacélból és vastag panelekből készül. Minden egyes örvényágyat a szóban forgó alkalmazás igényei szerint terveznek.

 

ELŐNYÖK


Az Arcon nagy huzalsebességhez tervezett örvényágyas berendezései optimális levegő- és gázáramlási sebességet biztosítanak. A labirinttömítéses bemeneti nyílás eredményeként nem jelentkeznek a "függönyös" örvényágytípusokra jellemző karbantartási és hőveszteségi költségek.

Az új injektáltüzemanyag-rendszer különféle gázok használatát teszi lehetővé, és megszünteti a lángvisszacsapási problémákat. Az egyenletes fluidizációt az erre a célra tervezett levegőelosztó vezeték garantálja, mellyel felváltották a költséges és sok karbantartást igénylő régebbi konstrukciókat.

 

  A fluidágyas kemencék előnyeinek megtekintése Get Adobe Reader