ENHU HU
 
 
 

Huzalok

Az Arcon folyamatos üzemű, gyártósorba épített kemencék teljes választékát kínálja nagy széntartalmú patentírozáshoz és gyorshűtéshez, kis széntartalmú lágyításhoz, feszültségmentesítéshez, termodiffúzióhoz és temperáláshoz. Minden rendszert az ügyfelek egyedi igényei szerint, az adott termelési környezethez igazodva alakítunk ki.

 

Fluidágyas kemencék Ólomkemencék Olajfürdős temperáló berendezések
     
Közvetlen tüzelésű kemencék   Tokos és csőkígyós kemencék

 

 

Fluidágyas kemencék

 

FastHeat Fluidbed      FastHeat Fluid Bed


A legfejlettebb fluidizációs és égetési módszerek alkalmazásának köszönhetően, az Arcon fluidágyas kemencéi a csúcstechnológiát képviselik.
 

MŰKÖDÉSI ELV


A fluidágyban (örvényágyban) több folyamatos acélhuzal melegítése történik a fluidizált alumínium-oxid részecskékből álló rétegen történő, vízszintes irányú keresztülhaladás közben. A levegőt és a gázt a fluidágy aljánál, kettős elosztóhálózaton keresztül juttatják be. Az égés az fluidágyrétegen belül zajlik, mely gyors hőátadást biztosít a homokszemcsékhez és huzalokhoz. Az örvényágy nagy nikkeltartalmú acélötvözetből készült, bordázott retorta falak között található, melyet kifejezetten a hőciklusok által kiváltott terhelésre terveztek.

A fluidágy külső falát kerámiaszálas anyagrétegek szigetelik, így a külső felület hőmérséklete alacsony marad, az üzemelés pedig hatékony lesz. A kemence váza hegesztett szerkezeti idomacélból és vastag panelekből készül. Minden egyes örvényágyat a szóban forgó alkalmazás igényei szerint terveznek.

 

ELŐNYÖK


Az Arcon nagy huzalsebességhez tervezett örvényágyas berendezései optimális levegő- és gázáramlási sebességet biztosítanak. A labirinttömítéses bemeneti nyílás eredményeként nem jelentkeznek a "függönyös" örvényágytípusokra jellemző karbantartási és hőveszteségi költségek.

Az új injektáltüzemanyag-rendszer különféle gázok használatát teszi lehetővé, és megszünteti a lángvisszacsapási problémákat. Az egyenletes fluidizációt az erre a célra tervezett levegőelosztó vezeték garantálja, mellyel felváltották a költséges és sok karbantartást igénylő régebbi konstrukciókat.

 

 

  View the Advantages of Fluidbed Furnaces Get Adobe Reader

 

Ólomkemencék

 

Lead Quench  Lead Quench

 

 

Ólomfürdős lágyító kemencék

 

Az Arcon által gyártott ólomfürdős lágyító kemencék többzónás fűtést alkalmaznak, így biztosítva az egyenletes hőmérsékletet és a gyors hőátadást. Füstelszívó rendszer és opcionális burkolatok is rendelkezésre állnak a környezeti terhelés minimalizálása és a biztonság növelése érdekében.

 

    TULAJDONSÁGOK

 • Nagy huzalsebesség
 • Kis beruházási költség
 • Egyedi lángbiztosító
 • Hatékony égés
 • Gáz-, olaj- és kettős üzem
 • Fűtött kiürítő törlő csúszda
 • Kettős tartályos ólomfürdős lágyító kemence

 

Ólmos gyorshűtéses kemence

 

Az ólmos gyorshűtéses kemence folyékony fémpumpákat használ a gyorshűtési zónából történő hőelvonásra. Ez az energiatakarékos tulajdonság csökkenti a hőközlési igényt a fürdő teljes hosszában, mivel a kemence forró területeiről a hidegebb részek felé áramoltatja az ólmot. További hűtést biztosít a lemerített hűtőcsöveken keresztüli szabályozott légáramoltatás. Az alsó tüzelésű égőket az indításnál és a kis kapacitásigényű műveletek során használják a hőközlésre. A gyorshűtéses kemencét két, nagy igénybevételre tervezett süllyesztő mechanizmussal és a legmodernebb égető- és szabályozórendszerrel szerelték fel.

 

    TULAJDONSÁGOK

 • Gyors huzaledzés
 • Továbbfejlesztett hűtőrendszer
 • Fűtött kiürítő törlő csúszda
 • Nagy igénybevételre tervezett süllyesztők
 • Egyedi lángbiztosító
 • Gáz-, olaj- és kettős üzem

 

Olajfürdős temperáló berendezések

 

Oil Quench      Oil Tempering Line

 

Az Arcon olajfürdős temperáló gépsorai általában ausztenitesítő kemencéből, olaj- vagy vízalapú gyorshűtő rendszerből, törlő rendszerből, temperáló kemencéből és hűtő- és bevonó berendezésből épülnek fel. Az Arcon által forgalmazott ausztenitesítő kemencék lehetnek közvetlen tüzelésűek, fluidágyasak vagy tokos tömlős kemencék a kemenceatmoszféra szabályozása szempontjából. Ezt a fűtési műveletet a huzal gyors lehűtése követi, melyet hűtőközegben hajtanak végre. A hűtőberendezés szabályozott hőmérsékletű ásványalapú olajat vagy vízalapú polimert alkalmaz erre a célra, melyet hűtő hőcserélőn és szűrőkön keringetnek. Törlés után a huzalok bekerülnek a fluidágyas temperáló kemencébe, de ólomkemence is használható.

 

Közvetlen tüzelésű kemencék

 

 

Direct Fired Furnace Az Arcon több huzalszál folyamatos ausztenitesítésére vagy lágyítására közvetlen tüzelésű kemencéket kínál. A kemencék két oldala mentél, lépcsőzetesen felszerelt nagy sebességű égők kitűnő hőmérséklet-egyenletességet biztosítanak. A szabadalmaztatott nyomásvisszacsatoló jelet alkalmazó égető rendszerek hatékony működést és égőszabályozást tesznek lehetővé.

 

A kemence hosszú élettartamát garantálja a kemence kibélelésére több rétegben használt kiváló minőségű tűzálló anyag, mely hatékony működést biztosít, miközben az alacsony külső felületi hőmérséklet biztonságot is jelent. A moduláris kivitelű kemencetest masszív, hegesztett acél egységekből áll, melyet csavarkötésű illesztőperemekkel láttak el.

 

Tokos és csőkígyós kemencék

 

Muffle Tube Furnace

A tokos kemence védő környezetben hajtja végre több huzalszál folyamatos ausztenitesítését vagy lágyítását, ami jelentős mértékben csökkenti a reveképződést. A kemencét a két oldala mentél, lépcsőzetesen felszerelt nagy sebességű égők fűtik, melyek a csövek szintje fölött és alatt egyaránt fűtenek. A szabadalmaztatott nyomásvisszacsatoló jelet alkalmazó égető rendszer szabályozza az égők működését, ami kiváló hőközlést és jó hőmérséklet-egyenletességet garantál.

 

 

    TULAJDONSÁGOK

 • Védő környezet
 • Speciális ötvözetű rozsdamentes acél tokos csövek
 • Egyedi lángbiztosító
 • Nyomógombos égőbegyújtás
 • Gáz-, olaj- és kettős üzem