ENHU HU
 
 
 

Törlő rendszerek

Függőleges huzaltörlő rendszer

Az Arcon által gyártott függőleges huzaltörlő rendszerek egyszerre több acélszál feldolgozását képesek végrehajtani. A berendezés közvetlenül a horganyzó, Galfan®- vagy alumíniumkemence után helyezkedik el a gépsorban. A huzaltörlő egység a nitrogénes, gáz-kavics, aktív szenes vagy függőleges lemezes modulok legújabb generációival is kompatibilis. A masszív toronyszerkezettel épített rendszer a legtöbb bevonati minőségi osztálynak és huzalsebességi követelménynek képes megfelelni.

 

  A függőleges huzaltörlő rendszer előnyeinek megtekintése Get Adobe Reader

 

Lemezes törlőrendszerek

Az Arcon lemezes törlőrendszere eltávolítja a cinkfelesleget a huzalról, így biztosítva a sima, fényes felületet. A kereskedelmi bevonat felvitele a horganyzó berendezés után történik, miközben a huzalok áthaladnak két téglalap alakú lemez között. A nyomóerő független csavaros szorítómechanizmussal állítható, mely a lemezeket egymáshoz nyomja. A törlés végeztével a huzalok hűtőcsövekbe kerülnek, ahol környezeti hőmérsékletre hűlnek. A hűtőcsöveket tengelyirányú szorítómechanizmus nyomja a törlőlemezek hátuljához, így biztosítva a vízhatlan tömítést.

A masszív lemezes törlőrendszerek szerkezeti idomacélból és lágyvas lemezekből, mindig az egyedi igényeknek megfelelően készülnek. A tervezésnél figyelembe veszik a feldolgozandó huzalok átmérőjét, hajlását és a horganyzó kimeneti konfigurációját. A gép könnyű hozzáférhetőséget és egyszerű üzemeltetést tesz lehetővé.

 

IAS automatikus bevonatsúly-szabályozó rendszer

A függőleges és lemezes törlő rendszereken kívül az Arcon forradalmi új horganyzási technológiát kínál az acélhuzalipar számára: az IAS automatikus bevonatsúly-szabályozó rendszert. Ez a bizonyítottan hatékony technológia képes pontosan és egyenletesen felvinni a fémes bevonatot egyszerre több huzalra a nagy sebességű feldolgozósorokon. Az innovatív érzékelőt, számítógépes interfészt, áramlásszabályozó szelepeket és nitrogénes törlőfúvókákat alkalmazó berendezés kiváló minőséget, nagy termelékenységet és jelentős cink-, alumínium- és Galfan®-megtakarítást biztosít.

 

 

   ELŐNYÖK

  • Költségmegtakarítás

        A bevonatsúly pontosabb szabályozásával a cinkfogyasztás 25%-ot meghaladó
        mértékben is csökken, ezáltal a tőkeberuházás 18 hónapnál rövidebb idő alatt
        megtérül.

  • Minőségjavulás

        A legfejlettebb nitrogénes törlőfúvókák alkalmazásának köszönhetően javul a
        központosság, a felület és a bevonatsúly egyenletessége, így a korróziós
        vizsgálatoknál a huzal jobb teljesítményt nyújt az ugyanolyan bevonatsúlyú
        más huzalokkal összehasonlítva.

  • Termelékenység növekedése

        A rendszer a gáz/kavics törlőmódszerhez képest 300%-kal nagyobb
        huzalsebességet tesz lehetővé. Ráadásul a rendszer üzemeltetése
        kevesebb kezelői beavatkozást igényel a törlés műveleténél, így a
        termelőképesség további 10%-kal növelhető.